Sim800c bluetooth commands problem


#1

hi,
I am trying execute bluetooth AT commands in sim800c module,the sim800c is responding to AT commands but not giving correct responses, I have have seen(ravi) your video and executed as it is…but when i execute AT+BITSCAN=1,20 it is giving response as
31-07-2018 18:35:17.559 [TX] - AT+BTSCAN=1,20
31-07-2018 18:35:17.586 [RX] -
OK

+BTSCAN: 0,1,“Ravi”,80:ad:16:b7:ee:dd,-48
31-07-2018 18:35:59.303 [TX] - AT+BTPAIR=0,1

but I am not getting 1 as response after scanning
the log is as follows

31-07-2018 18:30:57.747 [TX] - AT+CGMR
31-07-2018 18:30:57.769 [RX] -
Revision:1418B05SIM800C24_BT

OK
31-07-2018 18:30:59.139 [TX] - AT+BTPOWER=1
31-07-2018 18:31:01.142 [RX] -
OK
31-07-2018 18:31:05.522 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:31:05.552 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:31:28.590 [TX] - AT+BTSCAN?
31-07-2018 18:31:28.615 [RX] -
OK
31-07-2018 18:32:24.895 [TX] - AT+BTSCAN=1,20
31-07-2018 18:32:24.923 [RX] -
OK
31-07-2018 18:33:40.481 [TX] - AT+BTPAIR=0,1
31-07-2018 18:33:40.521 [RX] -
OK
31-07-2018 18:34:20.404 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:34:20.431 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:34:23.770 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:34:23.803 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:34:27.260 [TX] - AT+BTPAIR=0,1
31-07-2018 18:34:27.304 [RX] -
OK
31-07-2018 18:34:38.787 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:34:38.811 [RX] -
+BTSTATUS: 9

OK
31-07-2018 18:35:15.748 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:35:15.780 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:35:17.559 [TX] - AT+BTSCAN=1,20
31-07-2018 18:35:17.586 [RX] -
OK

+BTSCAN: 0,1,“Ravi”,80:ad:16:b7:ee:dd,-48
31-07-2018 18:35:59.303 [TX] - AT+BTPAIR=0,1
31-07-2018 18:35:59.334 [RX] -
OK
31-07-2018 18:36:22.237 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:36:22.269 [RX] -
+BTSTATUS: 9

OK
31-07-2018 18:36:26.315 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:36:26.344 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:36:27.363 [TX] - AT+BTSTATUS?
31-07-2018 18:36:27.399 [RX] -
+BTSTATUS: 5

OK
31-07-2018 18:36:57.011 [TX] - AT+BTGETPROF=1
31-07-2018 18:36:57.048 [RX] -
ERROR

ble_log.pdf (95.5 KB)


#2

Did you get the available devices list after SCAN?
When you send BTPAIR=0,1 it tries to connect to 1st device in scanned list.
But i didn’t find the list shown. It will give +CONNECTING URC when its trying.


#3

Hi ravi,
when I give the scan command it is showing only device maximum(not showing all devices available) and not giving scan completed response,if there are no devices then it is giving scan completed response(+BTSCAN:1)


#4

Make sure other devices are discoverable and also you can increase the scan timeout value.